Cum sunt batjocoriţi românii în caricaturile europenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţi şi cerşetori. Cam aceasta este eticheta pusă românilor de presa europeană. În ultimii trei ani, românii au fost caricaturizaţi în fel şi chip prin ziare şi în afişele electorale ale politicienilor occidentali. Iată câteva dintre aceste parodii la adresa noastră.

29 mai 2008 - Românii, şobolani
Caricatura aparuta în ziarul elvetian ,,Le Temps" se referă la libertatea de circulaţie a românilor. Ambasada României la Berna şi Misiunea Permanentă a României pe lângă biroul Naţiunilor Unite din Geneva au trimis redacţiei cotidianului ,,Le Temps" un drept la replică în care protestează faţă de o caricatură considerată jignitoare la adresa românilor.


7 iunie 2008 - Românii la colţ de stradă
O caricatură apărută în Franţa. Libera circulaţie înţeleasă de români: liber la cerşit, susţine autorul caricaturii
2009 - afiş în limba germană despre cerşetorii români care au strâns bani prin Europa şi vor acum să plece acasă dacă sunt plătiţi să o facă

Caricaturi despre romani


Aprilie 2010 - Maşina românilor, ieftină ca braga
Este vorba despre o caricatură a celui mai ieftin SUV, Dacia Duster, care a ajuns şi pe piaţa din Franţa. Caricature care a fost postată de specialiştii de la arată doi francezi care comentează pe marginea noului model low-cost. „Un 4x4 la 11.900 de euro?!!", întreabă unul. Iar celalalt raspunde: „Românii ăştia sunt nebuni!".

Caricaturi despre romani


2010 - Românii, şobolani şi hoţi
Aproximativ 60 de afişe înfăţişând trei şobolani care mănâncă brânză elveţiană au fost afişate în cantonul elveţian Ticino. Rozătoarele reprezintă un muncitor italian, un hoţ român şi fiscul italian. Muncitorul italian este înfăşurat într-un steag tricolor. Hoţul român, Bogdan, arborează culorile UE şi are faţa mascată. Ultimul şobolan, un avocat din Milano, poartă un scut - trimitere la „scutul" fiscal al ministrului italian al Economiei, Giulio Tremonti. Afişele erau însoţite de texte împotriva „infractorilor de import" şi a „amnistiei fiscale" dorite de Giulio Tremonti, care scoate din băncile elveţiene milioane de euro. Presa a scris că afişele au fost comandate de Pierre Rusconi, preşedintele filialei cantonale a Uniunii Democratice de Centru (UDC, dreapta populistă). Acesta a negat orice implicare a partidului său, dar a recunoscut că apreciază ideea. Într-un alt afiş electoral, imigranţii români sunt oile negre ale Europei.


Septembrie 2011 - Românii, vandali
Alphadesigner a realizat o hartă cu clişeele privind ţările europene. Potrivit desenului cea mai mare parte a UE este dependentă de muncă şi plină de încăpăţânaţi. România este ţara vandalilor şi a liliecilor, Bulgaria este plină de retardaţi, Turcia este Grecia de Est, italienii sunt plagiatori, Anglia este reprezentată prin George Michael, suedezii sunt nişte perverşi, belgienii sunt peşti, iar olandezii nişte snobi.

image
image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite