Cu ce au călătorit Suveranii Pontifi de-a lungul timpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Vatican a fost inaugurată o expoziţie a mijloacelor de transport care i-au purtat pe cardinali şi pe părinţii Sfântului Scaun de-a lungul timpului.

"Aceste vehicule, de la exemplarele care erau trase de cai şi până la cele mai moderne maşini, arată că papa este un om care trăieşte în mijlocul poporului", a declarat cardinalul Giuseppe Bertello.

Vatican

Piesa de rezistenţă a expoziţiei este o trăsură placată cu aur, numită Berlina di Gran Gala, construită în 1826 pentru Papa Leon al XII-lea. Vehiculul nu i-a plăcut, însă, suveranului pontif Grigore al 16-lea, care i-a adăugat două statuete din aur, ca simbol al puterii papalităţii.

Prima maşină a ajuns la Vatican în 1909, dar suveranul pontif de atunci a refuzat s-o folosească, pentru că făcea prea mult zgomot. Iar primul papamobil cu transmisie automată a intrat în posesia Vaticanului în 1975, în timpul Papei Paul al VI-lea.

Masina papei

Una dintre cele mai recente achiziţii ale muzeului este un Fiat 1107 Nuova Campagnola, fabricat în 1980. Este vorba despre maşina în care se afla Papa Ioan Paul al II-lea, în 1981, când a fost comis atentatul asupra lui.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite