Cu cât se cumpără un deputat italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât costă votul unui deputat italian? Potrivit partidelor de opoziţie de la Roma, recent, din cauza crizei de pe scena politică italiană, preţurile au crescut şi variază în funcţie de vizibilitatea reţelei fiecărui politician.

Ultima anchetă a Parchetului din Roma a fost demarată în urma unei declaraţii rostite chiar în plenul Camerei Deputaţilor: un deputat al opoziţiei a declarat că partidul premierului Silvio Berlusconi, ce deţine majoritatea în parlament, i-ar fi oferit un aşa-zis bonus de 150 de mii de euro. "În plus, mi-a fost oferit şi un post sigur în parlament după următoarele alegeri. În schimb, ar fi trebuit să trec de partea partidului de guvernământ", a explicat deputatul Gino Bucchino, membru al Partidului Democrat.

Partidul de guvernământ şi aliaţii săi au respins acuzaţiile. Opoziţia a continuat să atace: "Ne aflăm la finalul sezonului de reduceri şi pe scena politică. Este inadmisibil ca destinul a  60 de milioane de italieni să atârne în final doar de decizia a doi-trei politicieni, care nu au scrupule să renunţe la ideile lor în funcţie de oferta pieţei", a comentat Bucchino, citat de ziarul „La Repubblica".

Cazul a readus în prim- plan recentele acuzaţii de vânzare/cumpărare ale unor deputaţi din partea formaţiunii lui Berlusconi, cu votul cărora guvernul a reuşit anul trecut să treacă la limită de votul de neîncredere al parlamentului. Curtea de Conturi de la Roma a avertizat că faptele de corupţie din Italia au sporit cu peste 200% (229% numai în 2009). 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite