Creştinii ortodocşi marchează Vinerea Mare, la Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Vinerea Mare, mii de credincioşi ortodocşi s-au adunat în Vechiul Ierusalim pentru a reface Drumul Crucii, străbătut de Isus Hristos înainte de a fi răstignit, în urmă cu peste 2.000 de ani, transmite AP.

Credincioşii romano-catolici şi protestanţi au participat la o astfel de ceremonie vinerea trecută, întrucât aceştia sărbătoresc Paştele conform calendarului gregorian. Bisericile ortodoxe stabilesc data marii sărbători creştine după vechiul calendar iulian.

Pelerinii creştini, care au inundat vineri Vechiul Ierusalim, provin din Cipru, Grecia, Serbia, Rusia, Ucraina, România şi din alte ţări est-europene.

La Ierusalim au sosit şi aproximativ 10.000 de credincioşi copţi /creştini din Egipt/. Conducerea Bisericii copte a permis recent efectuarea acestui pelerinaj după ani de zile de interdicţii, în semn de protest faţă de politica Israelului privind palestinienii.

Punctul culminant al acestui pelerinaj este marcat sâmbătă, de Focul Sfânt, care conform tradiţiei, îşi face apariţia din mormântul lui Iisus

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite