Coşmarul trăit de arădenii de pe Costa Concordia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Răzvan Ivănescu, un tânăr de 26 de ani din Arad, vacanţa de lux alături de sora sa, tatăl şi soţia acestuia s-a transformat într-o luptă pentru supravieţuire.

Scenele de coşmar şi haosul trăite de cei peste 4.000 de oameni aflaţi la bordul vasului de lux i-au rămas întipărite pentru totdeauna în memorie. „Eram la teatru în momentul în care nava s-a lovit. La un moment dat, am simţit trei lovituri atât de puternice încât efectiv au sărit paharele de pe masă. Aveai impresia că zgâriai cu scaunul pământul. În maximum 30 de secunde, vasul era deja înclinat", şi‑a amintit Răzvan Ivănescu. În momentul în care se îndrepta spre punte, Răzvan îşi aminteşte că deja se instalase haosul.

Şalupele, coborâte după 90 de minute

Odată ajunşi pe puntea 4, acolo unde erau şi ceilalţi pasageri ai navei, au fost clasificaţi după naţionalitate, fără însă ca nimeni să le spună un cuvânt despre ceea ce se întâmplă. „Avem probleme la generatoare, dar echipa lucrează pentru remedierea situaţiei", acesta a fost mesajul care s-a auzit, după o oră şi jumătate de panică pe navă.

Abia după aproape 90 de minute, au început să coboare şalupele de salvare, moment în care nimeni nu a mai ţinut cont de nimic. „Statul la coadă pentru urcarea în şalupe te dezumanizează pas cu pas. Acolo, pe puntea navei, faţă în faţă cu moartea, te simţeai un nimeni. Urcarea în şalupe s-a făcut după principiul «cine are muşchi se salvează». Am reuşit să urcăm în cea de-a patra barcă de salvare, care a pornit la a treia încercare", a mai povestit Răzvan Ivănescu. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite