Coşmar pe un aeroport din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

165 de persoane au scăpat cu viaţă după ce avionul în care se aflau a luat foc Un Boeing 737 al companiei taiwaneze China Airlines a fost în întregime distrus, ieri, de un spectaculos

165 de persoane au scăpat cu viaţă după ce avionul în care se aflau a luat foc

Un Boeing 737 al companiei taiwaneze China Airlines a fost în întregime distrus, ieri, de un spectaculos incendiu pe un aeroport din Okinawa, în sudul Japoniei. Toţi cei 165 de pasageri şi membrii echipajului au fost evacuaţi la timp şi au scăpat nevătămaţi.

Avionul Boeing 737-800, care venea de la Taipei, aterizase pe aeroportul din Naha, capitala arhipelagului turistic Okinawa, şi a luat brusc foc, la opt minute după ce a ajuns pe pistă. Incendiul s-a declanşat la un motor al aripii din stânga şi avionul a fost cuprins de flăcări uriaşe, care au degajat rotocoale de fum negru şi dens. Înainte ca piloţii să fie informaţi despre incendiu, totul decursese normal, inclusiv decolarea şi aterizarea, a explicat purtătorul de cuvânt al China Airlines.

Potrivit autorităţilor nipone, avionul transporta în total 157 de pasageri, între care doi nou-născuţi pentru care nu au fost emise bilete separate, şi opt membri ai echipajului. Iniţial, poliţia niponă a anunţat posibila dispariţie a patru membri ai echipajului, dar compania taiwaneză a confirmat că cei doi piloţi şi personalul cabinei au putut fi contactaţi. Doi pasageri au fost spitalizaţi şi un membru al echipajului a fost rănit, dar vieţile nu le sunt în pericol.

Aparatul s-a rupt în bucăţi

Televiziunile nipone au prezentat imagini cu avionul cuprins de flăcări, pe o pistă de staţionare a aeroportului din Naha, cu toboganele de evacuare desfăşurate, în timp ce pompierii acopereau totul cu spumă. Din Boeingul 737 nu a mai rămas decât scheletul carbonizat, rupt în mai multe bucăţi. "Când au început să iasă flăcările, a fost o bubuitură uriaşă, pasagerii erau încă în curs de evacuare cu ajutorul toboganelor de salvare", a relatat un martor ocular la postul de televiziune TBS, din Tokyo. "Când s-a încheiat evacuarea, flăcările au cuprins întregul avion. N-a mai rămas nici un fir de păr", a adăugat martorul.

Incidentul a reamintit de tragedia din 1994, când un Airbus A300 al companiei China Airlines, cu 271 de persoane la bord, s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Nagoya, din centrul Japoniei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite