Corpul lui Muammar Gaddafi va fi autopsiat sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de libieni stau la coadă să vadă corpul lui Muammar Gaddafi, care se află expus publicului, într-un depozit de carne din oraşul Misrata, transmit corespondenţii de presă.

O examinare post-mortem a corpului fostului lider libian Muammar Gaddafi va avea loc sâmbătă, în Misrata, unde se află cadavrul. Şeful Departamentului de Medicină Legală din Misrata, Othman al-Zintani, a declarat pentru televiziunea al Arabiya că va fi autopsiat atât cadavrul lui Muammar Gaddafi, cât şi cel al fiului său, Mutassim. Autopsiile vor dura câteva ore, transmite BBC.

Un membru al Consiliului Naţional de Tranziţie din Libia, Mohammed Sayeh, a declarat că nu crede că Muammar Gaddafi a fost ucis intenţionat. „Chiar dacă a fost, cred că o merită", a mai spus el.

Anterior, un oficial din cadrul consiliului militar al Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), cu sediul la Misrata, citat de AFP, anunţase că nu va fi efectuată nicio autopsie pe cadavrul fostului lider libian Muammar Gaddafi.

"Nu va fi nicio autopsie astăzi (sâmbătă) şi nici într-o altă zi. Nimeni nu va deschide corpul ", a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului militar din Misrata, Fathi Bachagha.

La Washington, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, a declarat că autorităţile libiene „lucrează pentru a determina cauza şi circumstanţele exacte ale morţii" lui Gaddafi şi că SUA le îndeamnă să facă acest lucru „într-o manieră transparentă".

Fostul şef al serviciilor de informaţii a fugit în Niger

Fostul şef al serviciilor de informaţii din Libia, Abdallah Al-Senoussi, vizat de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI) a fost "semnalat" în nordul Nigerului, vecin cu Libia, a anunţat sâmbătă o sursă guvernamentală din această ţară, relatează AFP.

"Prezenţa lui Abdallah Al-Senoussi", fratele vitreg şi colaborator apropiat al colonelului Muammar Kadhafi, "este semnalat în nordul Nigerului", a declarat sursa citată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite