Corneliu Bîrsan se va abține de la judecarea cauzelor românești la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Bîrsan, judecătorul român de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, a solicitat președintelui Curții, Sir Nicolas Bratza, să se abțină pentru o perioadă de timp de la judecarea cauzelor românești.

Președintele Curții a acceptat cererea judecătorului român. Începând cu 7 noiembrie, reprezentantul Republicii Moldova la CEDO, Mihai Poalelungi, a fost desemnat în calitate de judecător ad-hoc pentru cauzele românești, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.
Soția lui Corneliu Bîrsan, Gabriela Bîrsan, președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, este acuzată de DNA de trafic de influență.

Corneliu Bîrsan a contestat o percheziție făcută la domiciliul său și al soției, pe motiv că are imunitate diplomatică. Luna trecută, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins plângerea soților Bîrsan, prin care aceștia solicitau revocarea hotărârii Consiliului prin care s-a încuviințat percheziția la domiciliul celor doi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite