Coreea de Sud afectată de taifunul Sanba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puternic taifun, Sanba, însoţit de rafale violente de vânt, atingând 155 de kilometri pe oră, a ajuns luni în Coreea de Sud, provocând importante precipitaţii care au condus la anularea mai multor curse aeriene şi maritime, dar fără a provoca victime, relatează AFP.

Acesta a traversat, în cursul nopţii, insula sud-coreeană Jeju, determinând întreruperi ale curentului electric în 10.000 de locuinţe, au anunţat autorităţile.

"Deşi forţa sa descreşte din cauza temperaturilor scăzute ale mării şi va continua să piardă în intensitate deasupra uscatului, acesta rămâne un taifun important", a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei meteorologice sud-coreene.

Sanba a provocat moartea unei persoane în Japonia şi a lăsat fără curent electric 100.000 de consumatori.

Alerte de furtună au fost emise pentru sudul Coreei de Sud şi ar urma să se extindă pentru tot teritoriul ţării în cursul zilei, au precizat autorităţile.

Taifunul ar urma să se îndrepte către nord-estul peninsulei coreene, către mare apoi spre portul nord-coreean Chongjin, potrivit meteorologilor.
Coreea de Sud a anulat circa 200 de zboruri interne şi 88 de curse de feribot începând de duminică, a anunţat Ministerul Transporturilor.
Aproximativ 2.000 de vapoare au fost mutate pentru a evita traiectoria taifunului.Autorităţile au evacuat, de asemenea, 1.200 de persoane care locuiesc în zona considerată vulnerabilă şi a recomandat altor 12.000 să îşi părăsească locuinţele.

Mii de şcoli din sudul ţării au fost închise luni.
Acesta este al treilea taifun al sezonului pentru Coreea de Sud. Bolaven şi Tembin au provocat moartea a peste 20 de persoane la sfârşitul lui august şi importante pagube materiale.

Bolaven, cel mai violent taifun care a traversat peninsula în aproape zece ani, a provocat moartea a aproximativ 60 de persoane în Coreea de Nord, în timp ce alte 20.000 de persoane au rămas fără adăpost, a anunţat presa oficială nord-coreeană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite