Șeful poliției sud-coreene demisionează pe fondul indignării stârnite de un caz de crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful poliției din Coreea de Sud și-a înaintat demisia pe fondul indignării stârnite în rândul populației de cazul unei femei care a fost violată și ucisă, în ciuda faptului că a sunat la poliție pentru a cere ajutor.

Cho Hyun-oh a declarat că-și asumă întreaga responsabilitate pentru ceea ce el a numit „neglijența de neiertat" a ofițerilor săi, notează BBC.

În urmă cu o săptămână, o femeie în vârstă de 28 de ani a apelat numărul de urgență pentru le spune polițiștilor că a fost răpită de un bărbat.

Potrivit presei locale, femeia a descris amănunțit zona din Suwon (la sud de Seul)  în care se afla apartamentul în care era ținută.

Convorbirea telefonică a durat șapte minute.

În ciuda informațiilor oferite, polițiștii nu au reușit să-i dea de urmă. La 13 ore de la apel, forțele de ordine au găsit cadavrul femeii, făcut bucăți.

Presa locală a scris că locul în care a fost comisă crima se afla în apropierea sediului poliției, la numai șapte minute de mers pe jos.

„Îmi exprim profundul regret în ceea ce privește neglijența poliției, care a avut un rezultat groaznic, dar și în ceea ce privește încercările de a o acoperi cu minciuni", a declarat Cho Hyun-oh.

Președintele Lee Myung-bak a acceptat demisia șefului poliției.

Un suspect a fost arestat în acest caz.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite