Coreea de Nord se pregăteştede lansarea unei rachete, armata japoneză în alertă maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotografiile realizate prin satelit arată că în Coreea de Nord are loc o pregătire intensă în vederea lansării rachetei, în care SUA văd un paravan pentru testarea rachetei balistice cu rază mare de acţiune. Şi Japonia şi-a plasat armata în stare de alertă maximă.

Pe fotografiile care prezintă baza de rachete nord coreene, făcute pe 28 martie, poate fi văzută o instalaţie radar mobilă, inexistentă mai înainte şi, aşa cum se presupune, o serie de rezervoare pentru combustibil şi oxidant. Fotografiile dezvăluie, de asemenea, activitatea din jurul clădirii de asamblare a rachetei purtătoare.

Lansarea rachetei a fost condamnată de SUA, Rusia, Coreea de Sud şi Japonia. Chiar şi China, aliatul vechi al RPD Coreene, a făcut declaraţii dezaprobatoare. Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon a declarat că este foarte neliniştit în legătură cu aceste planuri.

Forţele de auto-apărare ale Japoniei sunt în alertă maximă în legătură cu planurile Coreii de Nord de a lansa o rachetă. Potrivit calculelor experţilor, aceasta va zbura deasupra regiunilor de sud ale Japoniei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite