Coreea de Nord neagă implicarea în dezastrul naval sud-coreean - Revista presei internaţionaleRevista

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre declaraţia Coreei de Nord în legătură cu implicarea în dezastrul naval sud-coreean, avertismentul trimis de Israel Siriei sau moastea a patru soldaţi spanioli în Haiti. Printre alte subiece, polonia deplânge victimele accidentului aviatic din Rusia, iar Hamas ameninţă că ar putea răpi mai mulţi israelieni.

Coreea de Nord neagă implicarea în dezastrul naval sud-coreean. Coreea de Nord a negat sugestiile venite de la Seul, potrivit cărora o torpilă nord-coreeană a lovit o navă aflată la graniţa dintre cele două ţări. Cel puţin 38 de membri ai echipajului au murit în urma incidentului, scrie The Los Angeles Times. După câteva săptămâni de tăcere, Coreea de Nord a negat implicarea sa în acest incident.

Israelul avertizează Siria asupra atacurilor Hezbollah. Israelul a trimis un avertismet secret preşedintelui sirian Bashar Assad că va răspunde atacului cu rachete al Hezbollah prin lansarea unui răspuns împotriva Siriei, notează The Times. Potrivit mesajului, Israelul consideră Hezbollahul ca o divizie a armatei siriene.

Patru soldaţi spanioli au murit într-un accident de elicopter. Patru soldaţi spanioli au murit în momentul în care elicopterul lor s-a prăbuşit într-un munte în zona afectată de cutremur din Haiti, potrivit Reuters, care citează un oficial local ONU. Elicopterul s-a prăbuşit în zona Gros Cheval de lângă oraşul Fonds Verettes în partea de sud a ţării. Soldaţii erau angajaţi în misiune, dar nu erau soldaţi ONU.

Polonia deplânge victimele accidentului aviatic din Rusia. Sute de mii de polonezi s-au adunat în principala piaţă din Varşovia pentru a jeli moartea preşedintelui Lech Kaczinski şi a soţiei sale Maria, alături de alte 94 de victime. Ceremonia publică din Piaţa Pilsudski a început la prânz ieri cu sunete de sirene şi clopote de biserică în întreaga ţară. Steagul polonez cu panglici negre a fost fluturat, scrie agenţia de presă chineză Xinhua.

Hamas ameninţă că ar putea răpi mai mulţi israelieni. Aripa înarmată a organizaţiei Hamas ameniţă că va răpi mai mulţi israelieni pentru a-i folosi în negocieri în schimbul eliberării palestinienilor din închisorile israeliene. Un purtător de cuvânt al brigadei Izz-as-Din al-Qassam, Abu Obeidah a spus că schimbul de prizonieri nu este singura speranţă a Hamas şi că grupul are o "strategie puternică" pentru a securiza eliberările, notează Haaretz.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite