Coreea de Nord a dezvoltat o nouă rachetă cu rază lungă de acţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord dezvoltă o altă rachetă cu rază lungă de acţiune, într-un program diferit de cel care a dus vineri la eşecul lansării rachetei ce transporta un satelit de observaţie. Informaţia a fost difuzată astăzi de un post de televiziune sud-coreean, citat de AFP.

Potrivit canalului YTN, care citează o sursă din cadrul serviciilor de informaţii, Phenianul a realizat patru teste în decurs de 16 săptămâni în vederea dezvoltării unei rachete intercontinentale la baza de la Musudan-ri, de pe coasta de nord-est.

Testele urmăreau îmbunătăţirea performanţelor motoarelor şi creşterea calităţii combustibilului folosit, operaţiunea purtând, potrivit sursei, numele de cod KN-08.

Aceste experimente ar fi avut loc în perioada în care Phenianul se afla în negocieri cu Statele Unite, tratative ce au condus, în februarie, la un acord prin care Coreea de Nord s-a angajat să suspende testarea rachetelor intercontinentale în schimbul unui ajutor alimentar din partea Washingtonului.

Totuşi, informaţiile furnizate de postul sud-coreean de televiziune nu au putut fi confirmate din surse independente.

La scurt timp după lansarea eşuată a rachetei nord-coreene cu rază lungă de acţiune, ce ar fi urmat să plaseze pe orbită un satelit de observare terestră, Statele Unite au anunţat că nu vor mai trimite către Phenian ajutorul alimentar planificat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite