Kim Jong-un a fost însoțit de diplomați străini într-o vizită la un parc de distracţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diplomaţi din mai multe ţări, inclusiv din Marea Britanie, l-au însoţit, săptămâna trecută, pe liderul nord-coreean Kim Jong-un într-o vizită la un parc de distracţii. Confirmarea a venit astăzi din partea ambasadei britanice de la Phenian, relevă AFP.

Presa oficială nord-coreeană a publicat în urmă cu câteva zile fotografii cu tânărul lider, care părea să se amuze pe seama celor care se aflau în montagne russe, notează Mediafax.

Ambasada britanică a confirmat că unul dintre membrii săi, Barnaby Jones, a fost prezent la acest eveniment, alături de alţi diplomaţi.

„Asemenea evenimente constituie, pentru noi, ocazia de a întâlni oficiali de rang foarte înalt, în cadrul politicii noastre de «angajament critic»", a anunţat ambasada.

Presa nord-coreeană difuzează de mai multe săptămâni imagini în care liderul Kim Jong-un apare destins şi zâmbitor, alături de militari sau de copii.

Phenianul a anunţat, de asemenea, că liderul Kim Jong-un s-a căsătorit, un anunţ neobişnuit pentru Coreea de Nord, considerată cea mai închisă țară din lume. Totodată, Kim Jong-un a asistat la un spectacol în care apăreau Mickey Mouse şi alte personaje Walt Disney, simboluri ale Statelor Unite, o ţară dur criticată în Coreea de Nord.

În acest context, mulți experți pe probleme nord-coreene au vorbit despre deschiderea noului lider, însă Phenianul a ținut să precizeze că politica ţării nu se va schimba deloc sub conducerea acestuia.

Kim Jong-un a preluat puterea după ce tatăl său, Kim Jong-il, a murit, în decembrie anul trecut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite