Coreea de Nord produce o vopsea care camuflează navele de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a început să realizeze o vopsea care absoarbe undele radar, pentru a camufla navele sale de război, tancurile şi avioanele de luptă în faţa sateliţilor sau avioanelor de recunoaştere, potrivit rapoartelor Coreei de Sud, citate de The Telegraph.

Un manual militar secret nord-coreean văzut de ziarul Chosun Ilbo, demonstrază că regimului izolat de la Phenian a construit o reţea de tranşee şi galerii. Manualul îl citează pe liderul Coreei de Nord, Kim Jong-II, spunând: "Războiul modern este cel ascuns. Putem spune că victoria sau înfrângerea este determinată de cum desfăşurăm războiul ascuns."

Cartea respectivă oferă instrucţii detaliate despre modul în care se obţine şi se aplică vopseaua care absoarbe undele radar. Ministerul apărării sud-coreene confirmă că nordul a folosit manualul ani la rând.

"Am obţinut deja o copie a manualului şi suntem la curent cu tacticile nordului," a spus un purtător de cuvânt al ministerului, fără a oferi detalii.

Manualul descrie cum să ascunzi diferite echipamente sau cum să faci o unitate să pară că se mişcă când de fapt aceasta stă pe loc, pentru a înşela aparatele de recunoaştere sud-coreene sau americane. Există şi informaţii cu privire la intenţia armatei nord-coreene de a face aeroporturi militare false pentru a înşela ochii strainilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite