Continuă atacurile informatice ale susţinătorilor WikiLeaks: A fost atacat site-ul Visa şi cel al republicanei Sarah Palin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul informatic început de susţinătorii lui Julian Assange, arestat la Londra sub acuzaţiile de viol şi molestare sexuală, continuă. După ce au atacat site-urile MasterCard şi Visa, hackeri, care spijină WikiLeaks, au lasat atacuri informatice şi asupra site-ului Sarahei Palin, unul dintre liderii ultraconservatori americani, şi asupra celui al senatorului independent Joe Lieberman, relatează AFP, citat de Mediafax.

Atacurile asupra site-urilor este coordonat de o grupare de hackeri autodenumită Anonymous, care, într-o discuţie online cu AFP, a promis că-i va ataca pe toţi cei care vor prezenta "poziţii împotriva WikiLeaks".

Citiţi şi: WikiLeaks: Hackerii au lansat operaţiunea "Răzbunarea": site-urile MasterCard, PayPal şi PostFinance au fost atacate

PayPal a blocat contul WikiLeaks în urma intervenţiei autorităţilor americane

Publicaţia "New York Times" ar putea fi acuzată că a încălcat Legea privind spionajul

Site-ul Visa.com a fost blocat timp de mai multe ore după ce compania a anunţat că va stopa orice plată către organizaţia WikiLeaks, la fel ca şi concurentul său, MasterCard.

Atacul asupra Visa.com a fost anunţat de hackeri pe Twitter de pe un cont care a fost ulterior suspendat. Şi pagina Facebook "Operaţiunea Riposta" era inaccesibilă după atac. Un purtător de cuvânt al reţelei de socializare a declarat că site-ul ia "măsuri" contra "paginilor care spijină activităţi ilegale".

Site-ul candidatei republicane la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite în 2008, Sarah Palin, a fost picat timp de şase minute ca urmare a unui atac al grupării de hackeri Anonymous. Palin a declarat despre Julian Assange că este un "agent antiamerican cu mâinile pătate de sânge".

Anonymous a perturbat şi site-ul senatoului independent Joe Lieberman, care a cerut întreprinderilor americane să retragă susţinerea tehnică acordată WikiLeaks.

Marţi hackerii au paralizat site-urile MasterCard, PayPal, care a blocat conturile WikiLeaks, şi Postfinance, filială de servicii financiare a Poştei elveţiene, care a închis mijloacele de plată. Alte atacuri au vizat pagina de web a Parchetului suedez şi email-ul avocatului celor două femei care au depus plângere împotriva lui Assange.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite