Consulatului american de la Berlin a fost evacuat după deschiderea unui paşaport suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de urgenţă germane au evacuat secţia de vize a Statelor Unite din consulatul de la Berlin, joi, după ce un angajat a simțit dificultăți de respirație, la deschiderea unui paşaport înmanat de un vizitator, relatează Reuters.

Vizitatorul a spus că este albanez care solicita o viză pentru SUA, a declarat poliția, adăugând că muncitorii de la consulat au revenit mai târziu la posturile lor.

Alarma a venit pe fondul atacurilor asupra ambasadei SUA şi clădirilor consulatelor americane în întreagul Orientul Mijlociu.

Imaginile televizate au arătat anchetatorii în costume de protecție şi măşti de protecţie împotriva produselo chimice, la consulatul din Berlin, care se află în sud-vestul a oraşului, separat de clădirea ambasadei principale situată în centrul capitalei Germaniei.

"La scurt timp înainte de ora 11, în această dimineață, un bărbat a venit la consulat și a predat paşaportul lui, spunand ca vrea o viză", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Berlin, Stefan Redlich.
,
"Atunci când angajatul a deschis pașaportul a început să aibă dificultati de respiratie si un gust metalic in gură. În prezent, anchetatorii verifică dacă există o substanță suspectă."

Un purtător de cuvant a mai declarat că alte trei femei au primit tratament pentru dificultăți de respirație.

Incidentul de la Berlin vine pe fondul demonstraţiilor violente antiamericane, din mai multe ţări arabe.

Demonstranții au atacat ambasadele SUA din Yemen și Egipt, joi, în semn de protest faţă de un film pe care îl consideră blasfemie la Islam.

În acelaşi timp, nave de război americane se indreapta spre Libia după moartea ambasadorul SUA acolo în violențele de la începutul săptămânii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite