Confruntări la Zurich, cu ocazia defilării de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestaţiile de 1 Mai, a căror parte oficială s-a desfăşurat fără incidente, au fost însoţite de confruntări violente la Zurich (nord) între tineri şi poliţie, care a procedat la mai multe arestări, relatează AFP

Aproximativ 20 de persoane, în principal tineri cu feţele acoperite cu cagule, au incendiat pubele şi au aruncat cu pietre şi sticle împotriva forţelor de ordine, care au ripostat cu tiruri de grenade cu gaze lacrimogene şi cu un tun cu apă pentru a dispersa mulţimea, a constat un jurnalist AFP.

Aproximativ 100 de poliţişti purtând uniforme antirevoltă au blocat o parte din centrul oraşului şi au procedat la arestări. Sute de locuitori din cartier se aflau în balcoane, pentru a asista la eveniment.

Poliţia municipală din Zurich, contactată de AFP, nu era în măsură să ofere imediat un bilanţ al confruntărilor care au continuat marţi toată după-amiaza.

La defilarea tradiţională de 1 Mai, organizată la apelul sindicatelor şi partidelor de stânga, au participat aproximativ 12.000 de persoane, inclusiv numeroase familii venite împreună cu copiii, care au defilat într-o atmosferă festivă în centrul oraşului Zurich, potrivit unui comunicat emis de poliţia municipală.

Aproximativ 300 de persoane provenind din rândul extremei stângi erau, de asemenea, prezente în coloana oficială, dar fără să provoace violenţe, potrivit comunicatului.

Defilarea de 1 Mai de la Zurich este însoţită în mod frecvent de confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine. Anul trecut, violenţele au fost mai limitate decât în anii precedenţi. Forţele de ordine au arestat peste 500 de persoane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite