Confruntarea televizată dintre Nicolas Sarkozy şi François Hollande , parodiată de internauţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterea televizattă de miercuri seara dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Franţei, Nicolas Sarkozy şi François Hollande a dat apă la moară internauţilor.


Nici nu se terminase bine confruntarea pe diverse teme de interes pentru electoratul francez că numerose caricature şi filmuleţe au fost postate pe o platforma de tip tumblr cu titlul generic „Dezbaterea", scrie „Le Figaro".

Principalele ţinte ale internauţilor au fost: pasivitatea jurnaliştilor moderatori, atacurile şi contraatacurile candidaţilor. Cei doi adversari politici sunt înfăţişaţi în ipostaze comice: jucând tenis de masă, luptându-se cu săbii laser.

image

Dar poate cea mai reuşită caricatură este cea în care cei doi sunt prezentaţi în pielea pesonajelor comice ale filmului mut, Stan şi Bran. Internauţilor nu le-a scăpat nici faptul că François Hollande a repetat obsesiv, de peste 16 ori, „Eu preşedintele Republicii".

image
image
image

Dă click pe imagini pentru fotogalerie!

Dincolo de partea comică a dezbaterii, ultimele sondaje arată că socialistul François Hollande ar fi ieşit mai bine din această confruntare.

Hollande s-a dovedit mai convingător decât adversarul său, preşedintele conservator în exerciţiu Nicolas Sarkozy, în urma dezbaterii electorale televizate, relevă rezultatele unui sondaj realizat de institutul Ifop, la cererea revistei „Paris Match", postului de radio Europa 1şi canalului de televiziune Public Senat.

Astfel, potrivit cercetării sociologice, 42% dintre persoanele intervievate, indiferent de apartenenţa politică, l-au preferat pe Hollande, în timp ce numai 34% şi-au exprimat preferinţa pentru Sarkozy.

image

Fiecare al zecelea chestionat a fost mulţumit de prestaţia televizată a ambilor candidaţi, 7% s-au declarat nemulţumiţi de amândoi, iar alţi 7% s-au eschivat de un răspuns.

Cei mai mulţi dintre susţinătorii Frontului Popular (extrema dreaptă) al lui Marine Le Pen - circa 45% - şi-au exprimat preferinţa pentru preşedintele în exerciţiu şi numai 23% l-au preferat pe François Hollande. Electoratul centristului François Bayrou s-a împărţit relativ în mod egal: 32% pentru Hollande, 30% pentru Sarkozy.

Cu toate acestea, dezbaterea televizată a fost doar un episod cu un rol nesemnificativ în ceea ce priveşte intenţia de a vota a francezilor pentru un candidat sau altul: doar 3% dintre persoanele chestionate au declarat că duelul televizat le-a schimbat opinia.

Conform celor mai recente sondaje, realizate înaintea dezbaterii televizate, favorit rămâne candidatul socialist François Hollande, cu 53-54% din intenţiile de vot pentru al doilea tur de scrutin, preconizat să se desfăşoare la 6 mai.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite