Concert Elton John, pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a demarat joi o anchetă privind finanţarea din bani europeni a unui concert al cântăreţului britanic Elton John la Napoli, anul trecut.

 „Vrem să punem întrebări organizatorilor turneului. Vrem să ştim de ce cred ei că au respectat regulile europene privind cofinanţarea proiectelor culturale", a declarat Ton van Lierop, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru Politică Regională, Johannes Hahn, notează BBC.

Concertul, inclus în festivalul Piedigrotta, din septembrie 2009, a costat 720.000 de euro, bani proveniţi din fondurile europene alocate regiunii Campania în 2009 - 2,25 milioane de euro. Dario Scalabrini, unul dintre organizatorii festivalului, a apărat modul în care au fost cheltuiţi banii. „Nu înţeleg care-i problema. Banii au fost alocaţi pentru a face publicitate oraşului. Şi asta am făcut. Gândiţi-vă numai câţi oameni au venit la Napoli pentru concert. Şi în afară de asta, Elton John a cântat pentru prima dată melodia napoletană «O Sole Mio». Spectatorii au plâns de emoţie", a explicat Scalabrini.

Pe de altă parte, regulile europene privind cofinanţarea evenimentelor culturale stipulează că banii pot fi folosiţi pentru a contribui la păstrarea moştenirii culturale şi a muzicii tradiţionale. În 2008, peste şase milioane de euro din fonduri UE destinate regiunii Calabria au fost deturnate către echipa naţională de fotbal a Italiei. În 2007, Calabria - una dintre cele mai sărace regiuni ale Peninsulei - a tocat alte cinci milioane de euro pentru o campanie de schimbare a stereotipurilor locuitorilor.

Citiţi şi:

 Sir Elton John, un show cu sclipici

Regal muzical cu Sir Elton John

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite