Concediul 2008, cel mai scump din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile la combustibili, care sunt în continuă creştere, au stricat planurile turiştilor din întreaga lume Vacanţa din 2008 este pe cale să devină cea mai scumpă din câte au

Preţurile la combustibili, care sunt în continuă creştere, au stricat planurile turiştilor din întreaga lume

Vacanţa din 2008 este pe cale să devină cea mai scumpă din câte au existat vreodată. Creşterea preţului la combustibili se reflectă în toate costurile.

Potrivit ADAC (Automobil Clubul German), în special cei care doresc să-şi petreacă vacanţa în alte ţări (dar nu numai) trebuie să ia în calcul preţurile mari, pentru a nu se confrunta cu probleme odată ajunşi la destinaţie, scrie ziarul "Berliner Morgenpost".

Publicaţia germană oferă şi exemple concrete de creşteri de preţuri care afectează buzunarele turiştilor. Astfel, preţul mediu pentru un loc la camping pentru maşini este de 37 de euro pe noapte în Spania, cu 18% mai mult decât anul trecut.

În Olanda sau în Franţa se înregistrează scumpiri ale preţurilor cu şapte, respectiv 6% faţă de 2007. A crescut mult preţul berii la barurile de pe plaje, ca de exemplu în Turcia, unde o bere a ajuns la 3,50 euro, cu 48,9% mai mult decât anul trecut.

Produsele pentru plajă, mai scumpe

În Germania, preţul berii a ajuns la 2,85 euro, cu 33,8% mai mult decât în 2007. Cartofii prăjiţi (cipsurile) costă, în medie, în Franţa, 3,45 euro, cu 54,7% mai mult decât în urmă cu doi ani. În Germania, un şezlong costă cu 24,9% mai mult decât în 2006.

Potrivit datelor furnizate de ADAC, preţurile crescute la combustibil se reflectă şi în costurile transportului cu feriboturile, care percep sume suplimentare de cinci euro pentru adulţi şi jumătate din această sumă pentru copii.

Creşteri semnificative de preţuri se înregistrează şi la cremele de protecţie solară cumpărate la faţa locului.
De exemplu, în Grecia, o astfel de cremă costă cu 22,5% mai mult decât în 2006.

Sfaturi pentru călătorie

Ziarul "Le Parisien" anunţă de asemenea creşterile de preţuri cu care se confruntă turiştii şi le oferă câteva sfaturi pentru a evita neplăcerile.

De exemplu, recomandă celor care pleacă la drum cu automobilul să consulte mijloacele de informare în masă pentru a evita şoselele prea aglomerate, pentru a economisi carburantul ce se pierde în cazul blocajelor în trafic. Totodată, publicaţia franceză recomandă consultarea unor site-uri, cum ar fi carbeo.com sau zagaz.com, care oferă informaţii despre preţurile la benzină.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite