Complot pentru uciderea lui Gordon Brown?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane au fost arestate în ultimele două săptămâni de poliţia britanică, în cursul unei anchete privind un potenţial complot pentru asasinarea premierului Gordon Brown şi a

Cinci persoane au fost arestate în ultimele două săptămâni de poliţia britanică, în cursul unei anchete privind un potenţial complot pentru asasinarea premierului Gordon Brown şi a predecesorului său, Tony Blair.

Surse oficiale au declarat ieri că ultima arestare a fost făcută marţi şi că este vorba de un tânăr de 29 de ani, însă identitatea acestuia nu a fost dezvăluită. Ancheta poliţiei vizează anumite oraşe muncitoreşti din centrul şi din nord-vestul Angliei.

Alţi doi bărbaţi fuseseră reţinuţi anterior la aeroportul din Manchester în timp ce se pregăteau să urce la bordul unui avion cu destinaţia Finlanda. Un al treilea bărbat a fost arestat în oraşul Accrington, din nord-vestul Angliei, iar cel de-al patrulea, despre care presa a scris că ar putea fi un musulman convertit, a fost reţinut de poliţie tot marţi în oraşul Blackburn.

Postări pe un website jihadist

Potrivit informaţiilor apărute în presa britanică, presupusul complot este legat de anumite postări făcute în ianuarie anul trecut, pe un website jihadist, de către membrii unui grup care îşi spune "Al Qaida în Marea Britanie". Totuşi, potrivit presei, niciun plan concret privind un atac nu ar fi fost pus la cale. După cea de-a cincea arestare, făcută în Derby, poliţia a comunicat că ancheta va mai dura câteva zile.

După 7 iulie 2005, când patru atacatori sinucigaşi au omorât 52 de persoane la Londra, poliţia britanică a dejucat mai multe pretinse comploturi, între care unul în august 2006, care ar fi avut ca ţintă două avioane transatlantice. Opt persoane sunt judecate în legătură cu acel complot, care a paralizat traficul aerian şi care ar fi putut fi, potrivit oficialilor, cel mai sângeros atac de după 11 septembrie 2001.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite