Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, susţine că procedura de adoptare a legilor în Ucraina nu corespunde legislaţiei în vigoare a acestei ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit postului de televiziune 24TV.ua, comisarul a mai declarat anterior că, fără progrese în cazul fostului premier, Iulia Timoşenko, şi al fostului ministru de interne, Iuri Luţenko, ambii aflaţi în închisoare, relaţiile Ucrainei cu UE "nu se vor mişca din loc".

"Procedura de adoptare a legilor în Ucraina nu prea corespunde legislaţiei ucrainene. Mă refer, în special, la noua lege cu privire la principiile politicii lingvistice, deşi există probleme şi în ceea ce priveşte alte legi" - a subliniat comisarul.

Potrivit lui Stefan Fule, în relaţia cu Uniunea Europeană, Ucraina nu trebuie să trateze cu ignoranţă toate aceste chestiuni.

Potrivit postului de televiziune 24TV, comisarul a mai declarat anterior că, fără progrese în cazul fostului premier, Iulia Timoşenko, şi al fostului ministru de interne, Iuri Luţenko, ambii aflaţi în închisoare, relaţiile Ucrainei cu UE "nu se vor mişca din loc".

"Vrem să avansăm în relaţiile noastre cu Ucraina, dar cum putem face acest lucru dacă s-a făcut atât de puţin pentru a remedia efectele aplicării justiţiei selective în cazurile Timoşenko şi Luţenko?" - a remarcat oficialul.

Fule a mai amintit că, de la preluarea mandatului, a întreprins şapte vizite în Ucraina, "inclusiv o vizită în închisoare, la Iulia Timoşenko, un loc unde nu credeam vreodată că voi fi nevoit să ajung" - a declarat comisarul, potrivit 24tv.ua.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite