Comisarul Neelie Kroes pleacă urechea la astrologi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 1993-2001, pe când lucra în sectorul privat, Neellie Kroes, actualul comisar pentru probleme de presă şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, ar fi oferit consultări  pe baza prezicerilor unor ghicitoare şi astrologi.

Afirmaţia îi aparţine fostului ei soţ, Bram Pepper, care a vorbit despre acest lucru atât presei olandeze, cât şi publicaţiei „European Voice". Ea a apelat la sfaturile a cinci prezicători şi astrologi nu numai în domeniul afacerilor, ci şi în viaţa privată, a susţinut fostul ei soţ. Până în 2004, a mai spus Pepper, Kroes ar fi avut un birou la castelul lui Jan-Dirk Paarlberg, un magnat imobiliar, condamnat la patru ani şi jumătate pentru spălare de bani şi extorcare.

Unul dintre astrologii cu care se consulta Kroes ar fi fost Lenie Drent care, decenii de-a rândul, l-a sfătuit pe Paalberg în domeniul afacerilor. Kroes nu a vrut să comenteze afirmaţiile fostului soţ. Nu se ştie în ce măsură acestea sunt adevărate, ţinând cont de faptul că au fost susţinute (poate din răzbunare) de fostul soţ, precum şi dacă ne uităm la cariera de excepţie a actualului comisar european. Kroes a fost aleasă de două ori în parlamentul olandez, a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în două cabinete. Din 2004 face parte din Comisia Europeană.

În 2004, nominalizarea ei în postul de comisar pentru Concurenţă a atras critici dure din cauza legăturilor ei cu cercurile de  afaceri şi o presupusă implicate în vânzări suspecte de arme, dar de-a lungul carierei sale în această funcţie aceste acuzaţii au fost infirmate.Informaţiile despre Kroes au fost publicate în cotidianul proguvernamental din Ungaria, „Magyar Nemzet", în condiţiile în care Budapesta şi-a manifestat nemulţumirea faţă de criticile aduse de Kroes legii presei din Ungaria.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite