Comisarii europeni discută planurile de viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, îşi adună astăzi echipa pentru a discuta proiectele pentru cei aproape doi ani care au mai rămas din mandat. Surse din CE spun că Barroso se

Şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, îşi adună astăzi echipa pentru a discuta proiectele pentru cei aproape doi ani care au mai rămas din mandat. Surse din CE spun că Barroso se gândeşte deja la un nou mandat de preşedinte, scrie EUObserver.

"Comisarilor li se va aminti că au la dispoziţie o perioadă limitată pentru ceea ce pot realiza. Comisia trebuie să se gândească la ceea ce va prezenta drept rezultate în final şi să se abţină în acest moment de la a deschide subiecte controversate sau care nu pot fi realizate în timpul actualei legislaturi", a declarat un înalt oficial al Comisiei, citat de EUObserver.

Printre cele mai controversate dosare ce se află deja pe masa Comisiei şi trebuie rezolvate sunt noile propuneri privind separarea pieţei energetice a UE, care vor fi anunţate săptămâna viitoare, şi legislaţia pentru implementarea reformelor ecologice, inclusiv reducerea emisiilor de CO2 cu 20% până în 2020.
Comisia trebuie să gestioneze dezbaterea pe tema reformării bugetului, subiect ce divizează statele membre în ceea ce priveşte subvenţiile pentru agricultură şi imigraţia în creştere.

Purtătorul de cuvânt al CE, Johannes Laitenberger, a declarat că Executivul european va lua în discuţie toate aceste aspecte în următoarele luni, dar şi noul tratat de reformă, care va fi contextul tuturor acţiunilor viitoare. Barroso a imprimat UE o direcţie liberală, fiind susţinut de mai mulţi comisari, inclusiv cei pentru piaţa internă, comerţ şi competiţie. (Ana-Maria Vieru)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite