„Colaborarea serviciilor secrete cu dictatorii, un lucru normal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia aparţine unui fost şef al serviciilor secrete germane. Ea survine după dezvăluirile privind colaborarea serviciilor occidentale cu regimul lui Muammar Gaddafi.

Hans-Georg Wieck, fost şef al BND - serviciile secrete germane, apără relaţiile acestora cu dictatorul libian, Muammar Gaddafi. „Cooperarea în zona schimbului de informaţii este o normalitate", a declarat Wieck pentru „Mitteldeutsche Zeitung".

BND ar fi făcut schimb de informaţii în aria sa de interes: terorism, crimă organizată sau politica externă a regimurilor autoritare. Aceste informaţii au fost folosite inclusiv în luarea unor decizii politice. „În aceste operaţiuni partenerul nu se alege după reguli democratice, ci după interese. Am avut întotdeauna legături cu regimurile autoritate, în ceea ce priveşte schimburile de informaţii".

Recent, corespondenţii străini au descoperit la Tripoli numeroase documente care arată o colaborare destul de strânsă a CIA şi MI6 cu regimul lui Gaddafi, inclusiv în privinţa urmăririi şi spionării opozanţilor săi.

Citeşte şi:

Cum au colaborat CIA și MI6 cu Gaddafi

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite