Clerul este alături de papă - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre susţinerea de care se bucură papa în rândul clerului catolic, prezenţa a sute de pelerini la Ierusalim sau informaţiile despre al doilea sinucigaş de la metroul moscovit. Printre alte subiecte, Israelul a permis importuri private în Gaza, iar protestatarii din Bankok refuză să se disperseze.

Clerul este alături de papă. Un cardinal important de la Vatican a ţinut un discurs public de încurajare în faţa papei, pe fondul scăderii popularităţii Suveranului Pontif, în urma scandlurilor sexuale din cadrul Bisericii Catolice. Înalutul prelat Angelo Sodano a spus că este vorba de o campanie de denigrare a Bisericii Catolice şi a papei Benedict al XVI-lea, potrivit The New York Times. În faţa a mii de persoane adunate în Piaţa Sf. Petru de la Vatican Sodano i-a urat papei un Paşte Fericit şi l-a asigurat că episcopii sunt alături de el.

Sute de pelerini sunt la Ieusalim de Paşte. Sărbătorirea Paştelui a început la Ierusalim la Mormântul Sfânt, unde sute de pelerini au cântat imnuri specifice Învierii, scrie Voice of America. Grădina şi Mormântul Sfânt sunt rămăşiţele biblice ale locului în care a fost înmormântat Iisus. Credincioşii au stat cu faţa la Mormânt şi au strigat "Domnul s-a înnălţat".

Al doilea sinucigaş de la Mosocova era profesoară. Al doiea sinucigaş cu bombă de la metroul moscivit avea probabil 28 de ani şi era o profesoară, scrie Associated Press. Un ziar rusesc a anunţat că tatăl profesoarei a recunoscut-o pe aceasta într-o fotografie. Rasul Magomedov a declarat că o cunoştinţă i-a trimis o fotografie cu al doilea sinucigaş cu bombă de la metrou şi că aşa şi-a recunoscut fiica.

Importuri private permise în Gaza. Israelul a permis intrarea a zece camioane cu haine şi încălţăminte pentru palestinienii din Fâşia Gaza pentru prima dată de la preluarea puterii de către Hamas, în 2007, notează BBC. Mâncarea, medicamentele şi combustibilii pot intra în acest teritoriu, dar agenţiile care se ocupă cu ajutoarele pentru palestinieni spun că proviziile sunt puţine. Israelul este presat de Uniunea Europeană şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a ridica blocada, descrisă ca pedeapsă colectivă.

Protestatarii din Bankok refuză să se disperseze. Mii de protestatari care militează împotriva guvernului în capitala Thailandei au sfidat ordinul de a se dispersa din centrul comercial al Bankokului. Reprezentanţii guvernuului spun că vor folosi negocierile, nu forţa, pentru a ajunge la un punct comun cu protestatarii. Poliţia a estimat că aproximativ 50.000 de protestatri se află în centrul oraşului, potrivit CNN.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite