Circa 1.500 de persoane evacuate la Budapesta, din cauza unei bombe din război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.500 de persoane au fost evacuate vineri dimineaţa dintr-un cartier de locuinţe din Sectorul 3, situat în nordul Budapestei, în urma descoperirii unei bombe de aproximativ 100 de kilograme din al Doilea Război Mondial, relatează MTI.

Bomba a fost descoperită joi seara, într-o zonă situată între cartierul Platanliget, lângă Dunăre, şi o prelungire a acestuia pe malul pe care se află Buda, cunoscută sub numele de "Ţărmul roman".

În momentul în care a fost declanşată evacuarea, majoritatea persoanelor se pregăteau să plece la locul de muncă sau la şcoală. Persoanele care nu au putut să meargă la rude au fost găzduite într-un adăpost deschis de Consiliul Local într-o şcoală.

De asemenea, aproximativ 25 de persoane imobilizate la pat au fost transferate în centre de îngrijire, a declarat Balazs Bus, primarul sectorului.

Echipe de genişti acţionau pentru neutralizarea bombei.

Traficul feroviar între staţiile Angyalfold şi Obuda a fost oprit la ora 9.00 (10.00, ora României), a anunţat serviciul de informaţii MAVINFORM. Pasagerii sunt transportaţi, în această secţiune a rutei Budapest-Esztergom, cu ajutorul unor autobuze.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite