Cindy versus Michelle, în cursa pentru Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apariţiile publice ale celor două posibile prime doamne sunt urmărite cu sufletul la gură de americani Felul în care "se prezintă" consoartele lui John McCain şi Barack Obama, cei doi

Apariţiile publice ale celor două posibile prime doamne sunt urmărite cu sufletul la gură de americani

Felul în care "se prezintă" consoartele lui John McCain şi Barack Obama, cei doi politicieni aflaţi în cursa pentru preşedinţia SUA, este la fel de important ca prestaţia candidaţilor înşişi.

Cindy, soţia republicanului John McCain, nu pierde nicio ocazie de a o ataca Michelle, consoarta rivalului democrat Barack Obama.

Într-un interviu acordat ieri ABC News, Cindy a comentat o mai veche afirmaţie a lui Michelle, la vremea ei amplu dezbătută de presa americană. Michelle afirmase în februarie, după victoria soţului ei în alegerile primare din Wisconsin, că "pentru prima oară în viaţă se simte mândră de ţara ei".

Declaraţia continuă să ofere muniţie taberei republicane. "Nu ştiu ce a determinat-o (pe Michelle- n.r.) să spună ce a spus. Tot ce ştiu este că eu am fost mereu mândră de ţara mea", a spus Cindy.

Întrebată dacă s-ar simţi "în siguranţă" cu Obama la Casa Albă, Cindy a replicat că s-ar simţi în siguranţă dacă soţul ei ar ajunge preşedinte, pe care îl consideră "mai bun" pentru această funcţie.

Interesant este faptul că, în contextul declaraţiilor controversate ale lui Michelle Obama, cea care a dovedit înţelegere faţă de soţia candidatului democrat a fost Laura Bush. Ea nu a ezitat s-o apere, deşi ar fi fost, poate de aşteptat, să fie de partea soţiei lui McCain. "Cred că probabil a vrut să spună: <> . Tot ceea ce spui este analizat şi în multe cazuri interpretat greşit", a declarat Laura Bush.

O imagine la care se lucrează

Echipa de campanie a senatorului de Illinois lucrează la "cosmetizarea" imaginii lui Michelle, insistând pe originea ei umilă şi pe succesul profesional obţinut de aceasta prin propriile puteri. Consilierii lui Obama încearcă să contracareze modul nefavorabil în care unele medii conservatoare o prezintă pe Michelle drept "prea pătimaşă" pentru o posibilă Primă Doamnă.

O răsfăţată a sorţii

Moştenitoare a imperiului Hensley&Co, unul dintre cei mai mari distribuitori de bere din SUA, Cindy a devenit soţia lui John McCain în mai 1980, la o lună după divorţul acestuia de prima soţie. Este implicată în activităţi caritabile. Ea şi John au trei copii.

O "self made woman"

Absolventă de Princeton şi Harvard, Michelle Robinson Obama, provenită dintr-o familie modestă, este în prezent o avocată de succes. A ajuns în top prin propriile puteri. Este măritată cu Barack din 1992 şi au împreună două fiice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite