Cinci sute de militanţi împotriva NATO au încercat să intre în sediul Alianţei din Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 500 de militanţi împotriva NATO au încercat fără succes să pătrundă în sediul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, în prezenţa unui important dispozitiv de poliţie care a procedat la numeroase arestări, relatează AFP.

În grupuri mici de circa zece persoane, manifestanţii au traversat spaţiile din spatele sediului NATO, situat în nordul capitalei belgiene, pentru a încerca să treacă gardurile de protecţie.

Sosit în jurul orei 14.30 (15.30, ora României), un prim val de protestatari s-a confruntat cu o sută de poliţişti, dintre care zece erau călare.

Grupuri mici de manifestanţi au reuşit să treacă de acest prim cordon de poliţie şi să escaladeze o barieră, nu chiar la sediul NATO, ci la un cartier al armatei belgiene de lângă clădirile NATO.

Poliţiştii călare i-au respins pe manifestanţi, în timp ce colegii lor au arestat 200 de persoane.

Mişcarea de protest este organizată de asociaţia belgiană Acţiune pentru Pace pentru a denunţa, cu două luni înaintea summitului NATO de la Chicago, o alianţă care constituie în opinia sa "un pericol pentru pacea mondială".

„Noi comitem o infracţiune pentru a denunţa o crimă mult mai mare", a explicat un purtător de cuvânt al organizaţiei Benoit Calvi.

„Nu vrem scut antirachetă, nici intervenţii ale NATO în Libia sau Afganistan, nici bombe nucleare ilegale în ţara noastră", a adăugat el.

„O alianţă militară care intervine în lumea întreagă şi deţine arme nucleare este un pericol pentru pacea mondială" potrivit asociaţiei.

Între „500 şi 600 de poliţişti" au fost mobilizaţi pentru acest protest, potrivit unui ofiţer prezent. Un elicopter şi camioane echipate cu pompe de apă completau dispozitivul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite