Ciclonul Sidr a făcut peste 3.000 de victime în Bangladesh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 2.200 de persoane au fost ucise de ciclonul Sidr care a devastat sudul statului Bangladesh. Presa locală vorbea ieri chiar de mai mult de 3.000 de morţi. Armata şi echipele de salvare

Cel puţin 2.200 de persoane au fost ucise de ciclonul Sidr care a devastat sudul statului Bangladesh. Presa locală vorbea ieri chiar de mai mult de 3.000 de morţi. Armata şi echipele de salvare abia au reuşit să ajungă în regiunile în care sute de sate au fost şterse de pe hartă.

La patru zile după trecerea ciclonului, autorităţile nu încetează să repete că bilanţul se va agrava în continuare. Ambarcaţiuni ale armatei încercau ieri să ajungă la miile de locuitori blocaţi pe insulele din golful Bengal şi în zonele de coastă devastate.

Pentru că n-au putut ateriza pe terenurile inundate, hrana, apa şi medicamente destinate sinistraţilor au fost aruncate direct din elicoptere. Mai mulţi pescari salvaţi au povestit despre zecile de cadavre plutind pe apele din apropierea pădurii de mangrove din Sundarbans, unde trăiesc tigrii bengalezi (specie pe cale de dispariţie).

Ei au văzut de asemenea multe cadavre de animale pe fluviul Pashur (în aceeaşi zonă). Cinci sute de ambarcaţiuni şi circa o mie de pescari sunt daţi dispărţi, a anunţat Crucea Roşie internaţională. Va fi nevoie de mai multe zile pentru a termina căutările şi a stabili adevăratul bilanţ al victimelor, apreciază autorităţile locale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite