Chişinău: Guvernul şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul va rămâne până la numirea unui nou Gurvern. Azi, în cadrul primei şedinţe a Parlamentului ales, Guvernul condus pe parcursul ultimelor 15 luni de prim-ministrul Vlad Filat îşi va prezenta demisia.

Demersul a fost precedat, ieri, de o şedinţă-fulger a Guvernului, în care s-a aprobat hotărârea privind cererea de demisie.

A rezitat 15 luni

Premierul Vlad Filat a anunţat că actualul guvern va asigura interimatul până la depunerea jurământului de către membrii noului Executiv.

Decizia Guvernului a fost argumentată prin validarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 28 noiembrie 2010 de către Curtea Constituţională şi a fost adoptată în conformitate cu prevederile art. 103 din Constituţia Republicii Moldova, care se referă la încetarea mandatului Guvernului. Potrivit prevederilor legale, Executivul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor pentru un nou Parlament.

Guvernul condus de Vlad Filat a fost Investit în funcţie la 25 septembrie 2009, prin votul a 53 de deputaţi ai Alianţei pentru Integrare Europeană, coaliţie de guvernământ de orientare europeană. Fracţiunea Partidului Comuniştilor (PCRM) s-a abţinut de la vot.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite