FOTO Chinezii se pregătesc să întâmpine Anul Dragonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 200 de milioane de chinezi călătoresc în această perioadă pentru a-şi vizita familiile şi a petrece Anul Nou Chinezesc. Festivalul Primăverii, care celebrează sosirea noului an, debutează pe 23 ianuarie şi tot atunci începe Anul Dragonului.

Cei mai mulţi dintre chinezi călătoresc cu trenul, însă au adesea mari dificultăţi în a-şi procura bilete, iar anul acesta nu este o excepţie.

Internauţii chinezi se plâng de această problemă. Unul dintre ei a publicat o scrisoare în care spune că a încercat să cumpere bilete de 600 de ori, dar încă nu a reuşit. Altul spune că a telefonat de 800 de ori la agenţie pentru a cumpăra un bilet din Guangzhou, dar fără succes.

VEZI AICI FOTOGALERIE

image
image
image

Fenomentul migraţiei de Anul Nou Chinezesc a început la sfârşitul anilor '70, când reforma economică a creat oportunităţi de angajare în regiunile de coastă, cum ar fi Guangzhou. Acum e un lucru obişnuit ca muncitorii din aceste zone să parcurgă un drum lung până în satele lor natale pentru a petrece această sărbătoare cu familia.

Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradiţională a chinezilor. Festivalul Primăverii începe în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc (care, în acest an, este 23 ianuarie, potrivit calendarului gregorian) şi ia sfârşit cu Festivalul Lampioanelor, care are loc în a cincisprezecea zi.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite