China a publicat astăzi Cartea albă prin care susţine apartenenţa insulelor Diaoyu Dao la teritoriul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze a publicat, astăzi, la Beijing, Cartea albă, prin care îşi afirmă apartenenţa istorică, geografică şi juridică a insulelor Diaoyu Dao, precum şi faptul că a luat măsuri privind salvgardarea acestor teritorii nelocuite faţă de Japonia, anunţă Xinhua.

Documentul publicat de către Consiliul de Stat Biroul Informare, conţine cinci puncte, dintre care cel mai important se referă la insulele "Diaoyu Dao teritoriul inerent al Chinei".

La cel de-al doilea punct se menţionează faptul că Japonia a luat ilegal Chinei aceste teritorii.

Al treilea punct consideră ofertele de cumpărare ale Statele Unite și Japoniei în ceea ce privește Diaoyu Dao că sunt ilegale și nevalide.

Următorul punct al documentului susţine că revendicările suveranităţii Japoniei la aceste insule sunt total nefondate.

Ultimul punct al Cartei albe a insulelor în litigiu precizează că "China a luat măsuri ferme pentru a salvgarda suveranitatea asupra Diaoyu Dao".

Documentul mai conţine şi o prefaţă prin care se precizează cum au ajuns aceste insule la japonezi, precum şi o istorie detaliată a acestor teritorii devenite motiv serios de ceartă între cele două ţări.

În paralel cu acţiunile unilaterale ale celor două părţi, Japonia şi China continuă să dialogheze şi să caute soluţii la nivel diplomatic, în ciuda experţilor care se aşteaptă la o confruntare militară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite