China stabileşte relaţii cu opoziţia din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China, puternic criticată pentru sprijinul acordat regimului de la Damasc, a anunţat vineri că va primi săptămâna viitoare vizita unei grupări siriene de opoziţie, transmite AFP.

Hassan Abdel Azim, şeful Comitetului de Coordonare pentru Schimbare Naţională şi Democratică (CCCND) din Siria, va avea întâlniri cu oficiali de rang înalt ai diplomaţiei chineze, a afirmat Hong Lei, purtător de cuvânt al ministerului chinez al Afacerilor Externe.

"În scopul de a ajunge la o soluţie politică în problema siriană, China lucrează în mod activ şi imparţial cu toate părţile din Siria", a asigurat Hong Lei.

CCCND regrupează naţionalişti arabi, kurzi, socialişti şi marxişti, dar şi personalităţi independente. Ca şi Beijingul, acesta refuză varianta unei intervenţii militare străine în Siria, contrar Consiliului Naţional Sirian (CNS), principala coaliţie de opoziţie siriană.

Ministrul chinez al Afacerilor Externe, Yang Jiechi, l-a primit în august pe emisarul special al preşedintelui Bashar al-Assad. Beijingul a afirmat că vrea să "invite şi membri ai grupărilor siriene de opoziţie".

De-a lungul conflictului din Siria, China a dat dovadă de încăpăţânare în ceea ce priveşte sprijinul acordat regimului de la Damasc, refuzând să-şi asume apelurile internaţionale privind intensificarea presiunilor la adresa lui Bashar al-Assad.

Moscova şi Beijingul au blocat în Consiliul de Securitate trei proiecte de rezoluţie occidentale care condamnau represiunea orchestrată de regimul sirian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite