China ne arată Dragonul Olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de voluntari chinezi au creat un "şarpe imens", dintr-un material textil, inscripţionat cu steagurile tuturor statelor care participă la Jocurile Olimpice de la Beijing. Acesta a

Sute de voluntari chinezi au creat un "şarpe imens", dintr-un material textil, inscripţionat cu steagurile tuturor statelor care participă la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Acesta a fost întins de pe o distanţă de aproximativ 13 kilometri, de-a lungul zidului chinezesc. Steagul, întins pe secţiunea Juyongguan a Marelui Zid, face parte dintr-un proiect artistic grandios, intitulat "Dragonul Olimpic".

Totuşi, în ciuda festivismului de care dau dovadă chinezii, militanţii pentru respectarea drepturilor omului continuă să critice autorităţile comuniste. Astfel, jurnaliştii străini prezenţi la Beijing susţin că măsurile de securitate luate de autorităţile comuniste influenţează în mod negativ libertatea presei.

Libertatea religioasă

La toate acestea se adaugă şi închiderea, de peste o lună, a doi preoţi catolici ce încercaseră să se alăture unui pelerinaj, informează Reuters. "Ambii preoţi au dispărut pe când se aflau în custodia autorităţilor chineze", susţine un institut internaţional.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite