China: liber pentru al doilea copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Beijing intenţionează să relaxeze politica dură de planificare familială „un cuplu, un copil“ pentru a permite mai multor persoane să aibă un al doilea urmaş, arată  „The Times“.

Una dintre consecinţele nefaste ale politicii unicului urmaş este faptul că, la ora actuală, 24 de milioane de bărbaţi riscă să rămână necăsătoriţi. Lipsa fetelor de măritat a făcut ca tinerele să devină mai exigente în privinţa alegerii soţului. Patru din zece se tem că nu-şi vor găsi perechea ideală.

Conform unor sondaje recente, ele admit că au ridicat prea sus ştacheta exigenţelor, dar spun că nu sunt dispuse să renunţe la găsirea bărbatului ideal, care trebuie, în primul rând, să aibă o mare putere de cumpărare.

Situaţia ameninţă să destabilizeze structura familială într-o ţară care înregistrează cea mai accelerată rată de îmbătrânire din cauza politicii copilului unic, care a împiedicat naşterea a 400 de milioane de bebeluşi în 30 de ani. Din cei 1,3 miliarde de locuitori ai Chinei, 162 de milioane au deja peste 60 de ani.

În prezent, doar cuplurile la care ambii soţi sunt copii unici au dreptul să aibă un al doilea copil şi doar după o pauză de cel puţin patru ani între urmaşi. Acum, această prevedere se va schimba în capitală unde pauza va fi eliminată, la fel cum se întâmplă deja în alte 11 provincii. În plus, cuplurile în care doar un partener nu are fraţi vor avea aceleaşi privilegii ca doi părinţi ce au fost „copii singuri" pentru a avea un al doilea copil. ;

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite