Chile: un nou preşedinte, un nou seism major

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de replici puternice ale cutremurului devastator din februarie au zguduit ieri Chile. Seismele, dintre care cel mai mare a avut 7,2 grade, au lovit centrul ţării, fiind resimţite puternic în capitala Santiago şi în oraşul de coastă Valparaiso, unde avea loc ceremonia de instalare a noului preşedinte, Sebastian Pinera.

Clădirea Congresului din Valparaiso a fost zguduită puternic exact cu câteva minute de începerea ceremoniei, la care participau oficiali de rang înalt.

Imaginile înregistrate de televiziuni au arătat feţe îngrijorate, dar cei prezenţi au rămas pe loc, transmite Reuters. Demnitarii străini aflaţi în vizită au privit cu nervozitate către tavanul clădirii care se zgâlţâia.

Principala sarcină: reconstrucţia

Seismul cu magnitudinea de 7,2 grade s-a produs la ora 14.39 GMT (16.39 ora României), la 137 de kilometri sud de Valparaiso şi la 147 de kilometri sud-vest de Santiago, la o adâncime de 35 de kilometri, a precizat Institutul Geologic American.

Ceremonia de învestire a continuat conform planului, însă clădirea a fost ulterior evacuată. Până la închiderea ediţiei, nu existau informaţii privind victime sau pagube materiale, însă fusese emisă o alertă de tsunami.

Miliardarul conservator Sebastian Pinera, care şi-a preluat ieri mandatul de preşedinte, are ca principală sarcină reconstrucţia ţării în urma masivului cutremur de 8,8 grade din 27 februarie, în care au murit sute de oameni. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite