Chelsea Clinton se mărită cu un bancher

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cununia fiicei fostului preşedinte al SUA cu Marc Mezvinsky, prietenul ei din adolescenţă, va avea loc la sfârşitul lunii. Printre oaspeţii de marcă s-ar putea număra şi soţii Obama. Detaliile ceremoniei, numele invitaţilor, meniul, rochia miresei şi alte amănunte după care se dă în vânt publicul larg sunt încă ţinute la secret.

Revista „Life &Style" a aflat totuşi că Chelsea Clinton îşi va uni destinul cu Marc Mezvinsky, la 31 iulie, într-un conac din Rhinebeck, o mică localitate în nordul statului New York. De aranjarea „spaţiului nupţial" se vor ocupa elevii liceului din localitate, ştire confirmată „pe şest" de localnici, care, spun ei, nu sunt autorizaţi să dea detalii presei, scrie şi AP.

În noiembrie trecut, fiica în vârstă de 30 de ani a fostului preşedinte american şi-a anunţat prietenii că s-a logodit cu Mezvinsky (31 de ani) într-un mod cât se poate de neprotocolar: le-a trimis vestea prin e-mail. Aşa că mulţi se aşteaptă ca nunta propriu-zisă să nu se distingă prin cine ştie ce excentricităţi sau exces de lux, chiar dacă mireasa e fiica unui fost preşedinte şi a unei secretare de stat.

Meniu vegetarian şi bio

"Chelsea a apelat la serviciile unei agenţii de turism specializate în organizarea de evenimente cu destinaţie ţinută la secret până în ultimul moment. Trebuie să le dai doar datele tale şi suma pe care doreşti s-o cheltuieşti, iar ei se ocupă de res­tul. Nu‑ţi vor trimite informaţii legate de zbor sau de cazare până în clipa în care trebuie să pleci.

Chelsea este vegetariană. Mâncarea va include preparate din legume, fără gluten, dar vor exista şi feluri pe bază de carne de vită în meniu, toate bio", a declarat o sursă implicată în organizarea nunţii pentru „Life &Style" Presa mondenă americană a mai aflat că mireasa va purta o creaţie Vera Wang, şi nu Oscar de la Renta, cum se vehiculase.

Socru mare cu cazier

Ginerele soţilor Clinton, Marc Mezvinsky, nu este atât de cunoscut publicului ca mireasa.El provine tot dintr-o familie de politicieni, ambii părinţii fiind membri ai Congresului SUA, în perioade diferite. După ce şi-a încheiat "ucenicia" de bancher la Goldman Sachs, Marc face acum carieră pe Wall Street. "Este grozav. Este o fiinţă extraordinară", l-a caracterizat Bill Clinton pe viitorul său ginere. Nu de aceleaşi laude ar putea să aibă parte şi cuscrul său, Edward Mezvinsky.

Acesta a fost condamnat, în 2003, la cinci ani de puşcărie (pe care i-a şi executat) pentru fraudă şi înşelăciune a investitorilor, cu 10 milioane de dolari. Eliberat condiţionat, viitorul cuscru al familiei Clinton ar putea fi omis de pe lista invitaţilor la nuntă, din motive de... cazier.

Înainte de a intra în politică, mama lui Marc, Marjorie, a fost corespondentă pentru NBC News, iar în anii 1970 a stârnit vâlvă, reuşind să adopte doi copii, din postura de mamă singură.

Rabin sau preot metodist?

Familia Clinton şi familia Mezvinsky au religii diferite. Primii sunt metodişti, ultimii - evrei. "The New York Times" scria recent că Chelsea Clinton încearcă să se familiarizeze cu iudaismul încă din 2007, cu ajutorul bunei sale prietene Daniela Amini.

Acum, în preajma nunţii, mulţi se întreabă cine va oficia ceremonia, un rabin sau un preot metodist? Există şi o variantă de compromis, aceea ca tinerii să recurgă la o ceremonie civilă, scria „NYT".

Soţii Obama - da, soţii Gore - nu

Lista invitaţilor la evenimentul monden al verii este şi ea un secret bine păstrat. Se ştie doar că numărul convivilor va fi de circa 400. Printre oaspeţi, scrie presa americană, s-ar putea număra şi soţii Obama. Actualul preşedinte al SUA este şeful mamei miresei şi un apropiat al lui Bill Clinton.

Prezenţa lor nu este însă confirmată. În schimb, confirmată este excluderea de pe listă a soţilor Tipper şi Gore, în ciuda faptului că Al a fost „vice" în ambele mandate ale lui Bill. Divorţul cu scandal al acestora, după 40 de ani de căsnicie, nu se potriveşte cu nunta lui Chelsea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite