Chavez le vinde londonezilor benzină la preţ redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venezuela primeşte în schimb expertiză în domeniul transportului public şi urbanismului. Circa un milion de londonezi vor beneficia de tarife reduse pentru călătoriile cu autobuzul în

Venezuela primeşte în schimb expertiză în domeniul transportului public şi urbanismului.

Circa un milion de londonezi vor beneficia de tarife reduse pentru călătoriile cu autobuzul în capitala britanică, graţie unui acord încheiat de primarul Ken Livingstone cu Venezuela, a anunţat Primăria Londrei. Prin documentul încheiat în februarie cu compania petrolieră venezueleană PDVSA şi ale cărui detalii au fost anunţate luni, se va permite reducerea cu 20% a sumei date de londonezi pentru carburantul folosit de autobuze.

Primăria ar putea astfel reduce la jumătate preţul biletelor de autobuz pentru londonezii cu situaţii deosebite, ca părinţii celibatari, persoanele bolnave sau cu handicap. Acordul va permite oraşului să economisească 16 milioane de lire sterline din 100 milioane de lire sterline cheltuite anual pe carburantul destinat celor 8.000 de autobuze.

În schimb, Venezuela va obţine gratuit din partea Londrei o expertiză în domeniul transportului public, urbanismului, turismului şi protecţiei mediului. Angie Bray, liderul conservatorilor din Primăria Londrei, care îl numeşte pe preşedintele venezuelean Hugo Chavez un "dictator cu un bilanţ monstruos în privinţa drepturilor omului", a spus că, din punct de vedere moral, petrolul venezuelean nu poate fi acceptat.

Dictatorul venezuelean schimbă ora oficială a ţării

Preşedintele Venezuelei are grijă şi de concetăţenii săi. Hugo Chavez a decis schimbarea orei oficiale a ţării sale, de la 1 ianuarie 2008, prin reducerea cu 30 de minute a actualei diferenţe de patru ore faţă de meridianul Greenwich, "pentru a-i ajuta pe venezueleni la muncă şi studii".

Anunţul referitor la această iniţiativă a fost făcut de Chavez însuşi, în timpul emisiunii în direct "Alo, Presidente!", transmisă de postul naţional de radio. Preşedintele nu a oferit amănunte pentru a-şi justifica decizia care, în practică, va face ca ziua să devină mai lungă.

El s-a limitat la a declara că "este o chestiune de metabolism, creierul omenesc este condiţionat de lumină". Legea meteorologiei va fi şi ea modificată, pentru a fi pusă în acord cu noua dispoziţie, a precizat Chavez.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite