Chavez şi-a făcut contracandidatul “porc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, l-a atacat pe noul candidat al opoziţiei la preşedinţia ţării, numindu-l "un porc de joasă speţă" într-un discurs transmis la radioul şi televiziunea de stat.

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a început în Venzuela. "Ai coadă de porc şi grohăi ca un porc", a declarat Hugo Chavez, adresându-se candidatului opoziţiei, Henrique Capriles, potrivit AFP.

Capriles (39 de ani) a câştigat duminică o victorie copleşitoare în alegerile primare ale opoziţiei. El a fost imediat prezentat drept personaj negativ într-o campanie a mass-mediei de stat din Venezuela, care a insinuat că este homosexual şi agent sionist.

În această săptămână, Chavez, aflat la putere din 1999, l-a mai acuzat pe Capriles că este "candidatul burgheziei, al capitalismului şi al imperialismului".
Capriles a câştigat peste 1,8 milioane de voturi din peste trei milioane de voturi exprimate, luând prin surprindere guvernul, care a prezis o participare mult mai mică.

Deşi Chavez este încă popular printere mulţi venezueleni săraci, ţara e afectată de cea mai mare inflaţie din lume la ora actuală şi de un val de violenţe. Alimentele de bază lipsesc au loc frecvente pene de curent electric.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite