FOTOGALERIE Cerşetorii români, costumaţi în Mickey Mouse, agresează turiştii din Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cerşetorii români ţin din nou prima pagină a ziarelor din Germania. Ei au găsit o soluţie ingenioasă prin care să scape de lege. Un grup de români terorizeză turiştii care vin să vizitze centrul Berlinului de aproape o lună. Îmbrăcaţi cu costume de Mickey Mouse, tigru sau gorilă, românii se ţin scai de turişti să se fotografieze cu ei şi apoi le cer între doi şi cinci euro pentru acest „serviciu“.

Cerşetorie camuflată, titrează presa germană. „Turiştii sunt extrem de iritaţi, pentru că cerşetorii sunt frecvent agresivi“, scrie cotidianul „Die Welt“.

Le-au fost confiscate costumele

În urma mai multor sesizări primite în ultimele săptămâni poliţia germană a luat măsuri, ieri seară. Mai întâi i-a urmărit pe cerşetorii români cum îi „hăituiesc“ pe turiştii, care nu vor să plătească fotografia făcută de voie de nevoie cu ei, cum le adresează diverse injurii, ba chiar cum îi apucă de mânecă, imobilizându-i.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE sursa: Die Welt

image
image
image

Prin urmare, agenţii de poliţie au reţinut două românce de 23 şi 24 de ani şi doi adolsecenţi, în vârstă de 13 şi 14 ani. Le-au confiscat costumele (invocând agresiunea) şi le-au verificat actele. „A fost doar o măsură de prevenţie“, a declarat un poliţist, explicând că asemenea acţiuni sunt menite să împiedice fapte mai grave precum comiterea unor agresiuni corporale sau a unor furturi.

image

Ameninţă şi sunt agresivi

Turiştii veniţi la Berlin au rămas cu amintiri neplăcute cu privire la români. „Nu înţeleg deloc ce legătură are gorila sau puiul de găină (costumaţia cerşetorilor) cu Berlinul“, a declarat un tânăr pentru publicaţia germană. Liu din China a păţit-o şi el cu românii, chiar când voia să viziteze Poarta Brandenburg. „Mi-au cerut doi euro“, povesteşte turistul, explicând cum a fost obligat să se fotografieze cu un pui de găină. Când i-a dat doar 50 de cenţi cerşetorului, acesta a început să ameninţe. „A fost o experienţă tare neplăcută“, a povestit el jurnaliştilor germani. Reprezentanţii municipalităţii sunt sceptici în privinţa acţiunilor poliţiei.

„Nu le mai daţi bani“

„Sunt curios dacă o să aibă rezultate măsurile acestea“, a declarat Carsten Spallek, reprezentant al autorităţilor locale berlineze. El crede că cerşetorii români se vor întoarce curând în centrul capitalei. Iar poliţia este legată de mâini şi de picioare  pentru că în germania cerşetoria nu reprezintă o infracţiune, şi în plus românii au fost suficient de inteligenţi să se costumeze, putând fi astfel încadraţi în categoria artişti ambulanţi. Aceştia din urmă au nevoie de o simplă aprobare de la primărie ca să-şi poată desfăşura activitatea. „Să sperăm că pe viitor nu vom mai avea atâta kitsch în centrul Berlinului“, a declarat Spallek, citat de „Die Welt“. El are şi un sfat pentru conaţionalii săi: „Nu le mai daţi bani acestor oameni. Astfel cerşetorii vor dispărea de la sine“

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite