Cele mai nepotrivite oraşe în care ai putea sa locuieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia The Economist a facut miercuri un top al celor mai nepotrivite oraşe din lume, în care ai putea să locuieşti. Altfel spus, dacă v-aţi propus sa vă stabiliţi în altă ţară, evitaţi următoarele locaţii.

Conform topului, oraşul cel mai nepotrivit pentru locuit este capitala Zimbabwe, Harare. Astfel, din 140 de ţări, oraşul Harare se află pe primul loc, în special datorită întreruperilor zilnice de curent şi de apă care au loc aici.

Harare, capitala Zimbabwe, are aproximativ 1,5 milioane locuitori, fiind oraşul cu cele mai proaste servicii din lume. Sistemul de sănătate, transportul public, serviciile de internet, alimentările cu apă şi energie electrică, toate sunt deficitare.

Studiul făcut de The Economist nu include oraşe din Libia, Iraq sau din alte zone de război.

Criteriile după care un oraş este considerat locuibil sau nu sunt: sănătatea, locuinţele, educaţia şi transportul. Oraşele care obţin între 80-100 de puncte sunt considerate cele mai potrivite stabilirii pe termen lung, iar cele care obţin sub 50 de puncte, sunt nesănătoase atât fizic cât şi psihic.
Oraşul Harare are 38 de puncte din 100, conform statisticii făcute miercuri de The Economist.

Majoritatea oraşelor din Africa de Sud au aproximativ 50 de puncte.  Cel mai mare rating îl au oraşele din Europa de Vest, cu o medie de 92%, dar şi America de Nord, cu 91%.

Conform aceluiaşi top, cele mai potrivite oraşe pentru locuit sunt Melbourne, din Australia şi Viena, din Austria, scrie Huffington Post.
Alte oraşe în care specialiştii nu vă recomandă să locuiţi sunt:

Dhaka, Bangladesh

image

Port Moresby, Papua Noua Guinee



Lagos, Nigeria

image



Karachi, Pakistan

image



Colombo, Sri Lanka

image
image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite