Cel mai ghinionist om din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un englez a plecat în jurul globului ca să scape de ghinion. Dar a dat peste inundaţii, un cutremur şi un tsunami. După aceste păţanii, părinţii săi spun, mai în glumă, mai în serios, că nu ar dori să-l vadă prea curând acasă. 

Consultantul financiar Paul Lancaster, în vârstă de 30 de ani, a fost una dintre nenumăratele victime ale crizei financiare şi economice din ultimii ani. În 2009 a fost concediat de către Catalyst, o firmă de investiţii din Londra. S-a gândit atunci că a venit momentul să facă o schimbare radicală în viaţa sa pentru a scăpa de ghinion. Astfel că a renunţat la costumele scrobite şi la cravată şi a plecat în ceea ce credea că va fi o aventură de poveste: o călătorie în jurul lumii.

Calculul de acasă nu s-a potrivit însă nici pe departe cu ceea ce avea să păţească Paul Lancaster. Ghinionul s-a ţinut scai de Lancaster, deşi englezul a făcut multe fapte bune de la plecarea sa din Marea Britanie: a construit case şi şcoli în Africa de Sud, i-a învăţat pe copiii chinezi şi japonezi engleza.

Inundaţiile din Australia

Jurnalul dezastrelor începe în Australia. În luna ianuarie, Paul s-a dus la Sydney pentru a o vizita pe iubita lui, Nadine. La puţin timp după ce a ajuns la Antipozi, estul Australiei s-a confruntat cu inundaţii puternice. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi mii de oameni au rămas fără case. 

Cutremurul din Noua Zeelandă

După această primă experienţă neplăcută, următoarea oprire a britanicului călător a fost Noua Zeelandă. O altă ţară, un alt eveniment tragic. În februarie, Paul Lancaster a bătut Noua Zeelandă în lung şi-n lat.

Biserica Anglicană din oraşul Christchurch a figurat printre obiectivele turistice bifate de Paul. Se întâmpla cu doar câteva zile înainte de îngrozitorul cutremur ce a lovit acest oraş. Peste 160 de persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter. O treime din clădirile oraşului au fost distruse de seism.

Tsunami în Japonia

După Noua Zeelandă, a urmat în luna martie Japonia. Paul Lancaster a poposit la Osaka, unde s-a apucat să-i înveţe pe copii engleza. La scurt timp după sosirea lui în Ţara Soarelui Răsare, a venit şi tragedia: cutremurul de 9 grade pe scara Richter, ce a declanşat un fenomen şi mai devastator decât seismul, tsunami-ul. Valuri de 10 metri au măturat tot ce au găsit în cale. E drept că la Osaka nu au fost distrugeri, dar părinţii lui au început să-şi facă griji mai ales după problemele apărute la centrala nucleară de la Fukushima.

I-au cerut să se întoarcă acasă, dar Paul le-a spus că pleacă din Japonia doar când va fi evacuată capitala. În faţa acestei atitudini, tatăl lui, care poartă acelaşi nume, a declarat mai în glumă, mai în serios: „Dezastrele par să-l urmeze oriunde se duce. Nu sunt sigur că vrem să se întoarcă acasă".

"Dezastrele par să-l urmeze oriunde se duce. Nu sunt sigur că vrem să se întoarcă acasă.''
Paul Lancaster
tatăl lui Paul Lancaster

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite