Cel care a organizat asasinarea ziaristei Anna Politkovskaia, arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este un fost înalt oficial din poliţie şi a fost arestat, ieri, fiind suspectat că a organizat asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, în 2006.

Locotenent-colonelul Dmitri Pavliucenkov ar fi fost plătit de o persoană a cărei identitate nu este cunoscută încă, pentru a organiza crima, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei de investigaţii, Vladimir Markin, citat de agenţia Ria Novosti. El ar fi format grupul care a pus în practică asasinatul şi ar fi oferit arma folosită, a precizat Markin.

Bărbatul suspectat că a împuşcat-o pe jurnalistă, Rustam Mahmudov, a fost arestat în luna mai, în Cecenia. Nimeni nu a fost arestat până acum pentru ordonarea asasinatului Annei Politkovskaia.

Anchetatorii susţin totuşi că au informaţii despre cel care a comandat asasinarea jurnalistei, dar nu vor să de-a mai multe amănunte despre acest subiect, pe motiv că este prea devreme şi ar aduce prejudicii anchetei.

Anna Politkovskaia, jurnalistă de investigaţii la cotidianul „Novaia Gazeta", a scris materiale foarte critice la adresa Kremlinului şi a denunţat abuzurile comise de armata rusă în Cecenia. În 7 octombrie 2006, ea a fost împuşcată în faţa blocului său.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite