Cehia: 19 morți din cauza alcoolului de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul ceh a interzis vânzarea băuturilor spirtoase care conțin peste 20% alcool după o serie de decese cauzate de intoxicare. Numărul victimelor se ridică la 19 oameni,care au consumat vodcă și rom de contrabandă ce conțineau metanol.

Băuturile erau vândute ieftin în piețe și la chioșcuri. Interdicția se referă acum la toate punctele de comercializare a băuturilor alcoolice, inclusiv hotelurile și restaurantele.

Poliția din Cehia a arestat zece persoane și a confiscat 5.000 de litri de băuturi alcoolice. Ministrul Sănătății, Leos Heger a afirmat că interdicția fără precedent intră în vigoare imediat pe întreg teritoriul țării.

Seria de decese durează de la începutul lunii iar atenția oficialilor se concentrează acum pe salvarea celor care sunt în spital, intoxicați de aceste băuturi, și pe identificarea producătorilor.

Unele victime au orbit

Numărul bolnavilor intoxicați cu metanol care se luptă cu moartea este de circa 30. Unii dintre ei au orbit, alții sunt acum în comă indusă de medici.

Norvegia a donat un antidot numit fomepizol. Mai multe cutii din acest antidot au fost aduse la Praga de expertul în substanțe toxice Knut Erik Hovda, de la Centrul Nuclear, Biologic și Chimic din Oslo. Acesta a declarat că, dacă victimele se prezintă din timp la spital, șansele lor de supraviețuire sunt bune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite