Ceh arestat la aeroport pentru că avea 247 de animale vii în valiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost arestat în Argentina după ce a încercat să se urce într-un avion cu o valiză în care se aflau 247 de animale vii. Printre acestea erau şerpi veninoşi şi reptile ale căror specii sunt ameninţate cu dispariţia.

Mass media argentiniană transmite că bărbatul a fost identificat drept Karel Abelovsky, în vârstă de 51 de ani, de origine cehă. El dorea să se îmbarce într-un zbor către Madrid, însă controlul cu raze X al valizelor sale, la aeroportul Ezeiza, din Buenos Aires, a depistat "substanţe organice aflate în mişcare".


Unele dintre animalele găsite în valiză erau extrem de rare şi protejate prin legislaţia privind comerţul internaţional cu specii aflate în pericol de disapriţie.
Printre animale erau nouă specii de şerpi veninoşi, împachetaţi în ambalaje de plastic, între care 15 vipere. Două dintre ele erau din specia yarara. Exemplarele din această specie pot măsura până la 1,5 metri lungime , potrivit presei argentiniene. În aceeaşi valiză se aflau şi mai mulţi şerpi boa.


Două dintre animale muriseră, iar multe dintre ele ar fi murit pe parcursul călătoriei, din cauza lipsei de oxigen, dacă valiza ar fi fost trimisă la compartimentul de bagaje al avionului.


Descoperirea a fost făcută pe 7 decembrie însă abia ieri a ajuns în presa argentiniană.
Abelovsky a fost acuzat de tentativă de contrabandă şi ar putea primi până la 10 ani de închisoare. Anchetatorii suspectează că el face parte dintr-o reţea de trafic de animale din specii rare.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite