Cecilia trece la dezvaluiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doamna Sarkozy susţine că a încercat să-şi salveze căsnicia Prima doamnă a Franţei, al cărei divorţ de preşedintele francez Nicolas Sarkozy a fost anunţat joi, spune că a făcut

Doamna Sarkozy susţine că a încercat să-şi salveze căsnicia

Prima doamnă a Franţei, al cărei divorţ de preşedintele francez Nicolas Sarkozy a fost anunţat joi, spune că a făcut tot posibilul pentru a rămâne alături de soţ. Ea s-a autoportretizat drept o persoană căreia îi place să rămână în umbră, rolul de soţie de şef de stat nepotrivindu-i-se.

La o zi după oficializarea despărţirii cuplului prezidenţial francez, Cecilia a povestit că "a încercat totul" pentru a-i menţine familia unită, fără succes însă.

Deşi în 2005 s-a îndrăgostit de altcineva şi a plecat din căminul conjugal, Cecilia a admis că s-a întors acasă în urmă cu un an pentru a încerca să repare lucrurile.

"Am încercat să reconstruim, să punem familia pe primul loc, (…) dar nu mai era posibil", a declarat ea într-un interviu pentru o publicaţie franceză.

Dincolo de dificultăţile în cuplu, Cecilia a spus că dorea să se retragă din viaţa publică, pentru că acest lucru "nu i se mai potrivea". Ea s-a descris ca fiind "cineva care preferă să stea în umbră, care iubeşte serenitatea şi liniştea".

Cecilia a explicat că a încercat să se implice "profesional şi personal, dar acest lucru nu funcţiona în fiecare zi", motivându-şi absenţele repetate de la ceremoniile naţionale sau internaţionale prin faptul că nu-i plăcea să se expună. Aceste absenţe au fost, de altfel, extrem de comentate, ca atunci când Cecilia nu s-a dus la vot la al doilea tur de scrutin, la 6 mai, sau când a plecat brusc de la summitul G8 din Germania, la 6 iunie.

Chiar dacă s-a declarat foarte mândră de alegerea lui Nicolas Sarkozy în fruntea statului francez, Cecilia a spus că niciodată nu a vrut să aibă vreo tangenţă cu tot ce ţine de această funcţie. "Nicolas" - al cărui prenume nu l-a rostit decât o singură dată în timpul interviului - "nu are nevoie de acest gen de sfaturi", a spus Cecilia, descriindu-se mai mult ca un "înger păzitor" al ex-soţului ei.

Tot Sarkozy a luat decizia, fără a o preveni ("a crezut că este mai bine pentru ea"), de a respinge audierea ei de către parlamentarii francezi pe tema eliberării infirmierelor bulgare din Libia.

Precedente celebre

Divorţul cuplului Sarkozy este o premieră în istoria Franţei, dar nu şi în cea a lumii, mai mulţi şefi de stat sau de guvern separându-se de partenerii de viaţă în timpul mandatului. Astfel, în Africa de Sud, fostul preşedinte Nelson Mandela a obţinut divorţul de Winnie Mandela la 19 martie 1996, după 38 ani de mariaj. Mandela a invocat ca motiv "umilirile" suportate din cauza "infidelităţilor neruşinate" şi a modului de viaţă "extravagant" al fostei sale soţii.

În Grecia, în 1989, fostul prim-ministru Andreas Papandreu, în vârstă de 70 de ani, a divorţat de Margaret, 67 de ani, cu care a avut patru copii. Premierul grec s-a recăsătorit apoi cu Dimitra Liani, în vârstă de 35 de ani, o fostă stewardesă.

În Peru, fostul preşedinte Alberto Fujimori s-a separat de Susana Higuchi în 1994. Ea l-a acuzat pe soţul său de violenţă psihologică şi maltratare, pentru că a ţinut-o închisă în palatul prezidenţial. Şi Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei, s-a separat de soţia sa, Maria Isabel. În Iran, fostul şah Mohammad-Reza Pahlavi a divorţat şi el de două ori.

Un cuplu infidel

Povestea de dragoste dintre Cecilia Sarkozy şi Richard Attias este de notorietate. Cei doi au apărut împreună în public, prima oară, în mai 2005, cu ocazia Forumului Economic Mondial din Iordania. În acelaşi an, îndrăgostiţii au fost împreună la Cannes, apoi la New York. Cecilia s-a întors la soţul ei în 2006. Nici Nicolas nu s-a lăsat mai prejos.

În septembrie, fotografii unei publicaţii de scandal din Franţa l-au surprins pe Sarkozy având asupra sa o scrisoare de amor. Nu se ştie cui îi era destinat biletul, al cărui conţinut suna astfel: "Am impresia că nu te-am mai văzut de o eternitate şi îmi lipseşti. Joi plecăm spre Essaouira pentru... (ilizibil). Dar aş vrea să te văd săptămâna viitoare sau weekendul viitor. Milioane de <> (pupici)".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite