Ceartă pe cazul româncei ucise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea tragică a asistentei Maricica Hăhăianu, omorâtă într-o staţie de metrou din Roma, provoacă discuţii aprinse la nivel naţional. Parlamentari, oficiali, dar şi primarul Romei se contrazic pe soarta tânărului care, într-un acces de furie, i-a dat loviturile mortale româncei de 32 de ani.

Destinul lui Alessio Burtone,­ tânărul de 20 de ani care, la 8 octombrie, a agresat-o mortal pe Maricica Hăhăianu într-o staţie de metrou este intens dezbătut în Peninsulă, cu atât mai mult cu cât pentru fapta sa abominabilă el riscă 18 ani de puşcărie pentru omor prin imprudenţă.

Mai citeşte şi:

Asistenta lovită la Roma a murit, filmul evenimentelor

UPDATE Agresorul Maricicăi a ajuns în închisoare

Familia româncei Maricica va depune o plâgere împotriva spitalului

Burtone se află în prezent în arest la domiciliu, fapt ce-l nemulţumeşte profund pe primarul Romei, Gianni Alemanno. Acesta cere o pedepsă „proporţională cu gravitatea celor întâmplate", respectiv doreşte ca Alessio Burtone să fie băgat la închisoare, în aşteptarea procesului.

Nu de aceeaşi părere este Francesco Giro, subsecretar la Ministerul Bunurilor culturale, care susţine că „nu există pericolul ca tânărul să fugă şi nici ca el să vicieze autenticitatea probelor, mai ales că toată nefericita întâmplare a fost surprinsă de videocamere".

Primarul răspunde cu vehemenţă

Giro (dar şi alţi membri ai PDL, Popolo della Liberta, partidul aflat la guvernare), se declară convins că închisoarea nu reprezintă cea mai bună soluţie pentru bărbatul de 20 de ani care şi-a declarat, între timp, profundul regret pentru cele întâmplate.

Replica lui Alemanno nu s-a lăsat aşteptată. Edilul Romei a răspuns că măsura arestului la domiciliu pentru cineva care a comis o crimă, chiar dacă involuntar, ar fi percepută de cetăţeni ca „o periculoasă indulgenţă, un act de injustiţie şi un exemplu cât se poate de negativ".

Alemanno afirmă că situaţia lui Burtone este cu atât mai complicată cu cât tânărul nici măcar nu s-a oprit să-i acorde primul ajutor femeii pe care o agresase şi care zăcea fără cunoştinţă şi nici nu a chemat Salvarea (în urma loviturilor primite, Maricica Hăhăianu a murit după o săptămână de agonie).

Mai mult, cotidianul „Il Giornale" relatează şi despre alte „derapaje" violente ale tânărului, care, în urmă cu trei luni, după ce era cât pe ce să calce un concetăţean cu motocicleta, a oprit, s-a întors din drum şi i-a aplicat acestuia aceeaşi lovitură dură de pumn în faţă pe care i-a dat-o şi româncei.

Discuţii în direct

Cazul de omucidere este dezbătut pe toate feţele şi de restul italienilor, dat fiind că o emisiune de televiziune foarte urmărită, „Domenica In", i-a acordat, acum două zile, un spaţiu amplu.

Cât priveşte autorităţile italiene, Primăria Romei a anunţat, ieri, că va suporta toate cheltuielile de repatriere a corpului neînsufleţit al româncei, precum şi pe cele de înmormântare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite