Ce propune Frontul Maghiar al Usturoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Ungaria s-a înfiinţat Frontul Maghiar al Usturoiului. Deşi nu au trecut ­decât câteva săptămâni de la crearea sa, organizaţia, afirmă preşedintele şi vicepreşedintele ei pe blogul bilingv (maghiară şi engleză), are mai multe sute de membri.

Se pregăteşte deja pentru o demonstraţie la 9 martie, în Piaţa Eroilor din Budapesta, relatează "Népszabadság". Frontul a emis o declaraţie în 13 puncte în care conturează obiectivele pe care şi le-a propus. Astfel, după ce enumeră cele trei adevăruri eterne legate de usturoi, printre care „in usturoi veritas", în text se subliniază că membrii organizaţiei „se vor opune presiunilor cepei roşii din Est şi a celei mov din Vest, vor stopa răspândirea usturoiului chinezesc, vor sprijini renaşterea culturii maghiare a usturoiului şi vor lupta împotriva vampirilor din librării, teatre şi cinematografe". Organizaţia cere fiecărui pensionar să cultive usturoi. În plus, pâinea prăjită ungurească ar trebui consumată cu usturoi unguresc, iar statul să subvenţioneze feluri de mâncare cum ar fi supa franţuzească de usturoi, grătarul cu usturoi, iaurtul cu usturoi, langoşii cu usturoi şi smântâna.

Textul ironico-fantezist ascunde însă un adevăr economic serios - imensa contrabandă cu usturoiul chinezesc care îi ameninţă pe cultivatorii ungari. Pe de altă parte, din cauza cepei de import au dispărut culturile tradiţionale din zona Mako.Organizatorii Frontului au declarat că s-au inspirat din Frontul German al Merelor, al cărui preşedinte a ajuns deputat în landul Saxonia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite